OSMANCIK GÜNDEM
İnteraktif Haber Gazetesi

Duyurular
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613
Hava Durumu
Takvim
Saat

Osmancık'ta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Anma Programı

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78’nci yıldönümünde Osmancık Belediyesi Kültür Salonu’nda 10 Kasım 2016 Perşembe günü saat 10.00’da anma programı düzenlendi.

Osmancık'ta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Anma Programı 

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78’nci yıl dönümünde Osmancık Belediyesi Kültür 
Salonu’nda 10 Kasım 2016 Perşembe günü saat 10.00’da anma programı düzenlendi.

HABER:Selma ÇETİNDERE

Meliha 
Rıfat Göbel Ortaokulu tarafından organize edilen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Programa Osmancık Kaymakamı Abdullah Özübek, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Açıkgöz, Garnizon Komutanı J.Yüzbaşı İrfan Kıymaz, Osmancık Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Serhan Töngüç, Emniyet Müdürü Adem Yüce, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Salonun tamamen dolu olduğunu gözlenirken birçok öğrenci ise programı dışarıdan seyretmek zorunda kaldı. Programın açılış konuşmasını Meliha Rıfat Göbel Ortaokulu Okul Müdürü Arif Pilavcı yaptı.

Pilavcı günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Bugün Türkiye Cumhuriyeti 
Devleti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78.Yıldönümünde kendisini anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler.

Yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutan ve dahi olan Atatürk bu ender insanlardan biri belki de en büyüğüdür.

Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür.

Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. yy. ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır.

Bu adımı atarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Bunun içindir ki her fert üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır.

Gelecekte ülkenin yönetimini devralacak, geleceğimizi yönlendirecek, uygar ve saygın bir

millet olma bilincini daha da pekiştirecek gençler, Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının ışığında ilerlemelidir.

Atatürk’ün Türk milletini büyük bir atılıma hazırladığı ve yönlendirdiği yüzyılda Avrupa ve Asya’nın pek çok ülkesinde totaliter rejimler veya diktatörlükler bulunuyordu. Böyle bir dünyada o yabancı bir gazetecinin sorusuna “Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim.” diye cevap vermiştir.

Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderleri, bu gün ya unutulmuş ya da kötü mirasıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak Türk milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir.

Yalnızca 10 Kasımlar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği 
sorumlulukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır.

Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve taktiklerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir.

Ancak bu şekilde ulu önderin kutsal emanetini gelecek çağlara ve nesillere ulaştırabiliriz. Ünlü bir devlet adamının dediği gibi “Atatürk gibi insanlar, bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devre için de doğmazlar; onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihlerinde hüküm sürecek insanlardır.”

Ulu önderim, Atatürk’üm, iyi ki bizimleydin, iyi ki bizimlesin ve bizimle var olacaksın” dedi.

Programın akışında sırasıyla okulun öğrencilerinden Melike Sena Aydın isimli öğrenci “Bir Tutkudur Mustafa Kemal” isimli şiirini seslendirdi. Elif Sude Çıplak ve Bora Erdem Atatürk’ten veciz sözler, “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” adlı şiir Sevda Yazkan tarafından okundu.

Devamında tiyatro gösterisi Yahya Enver Topçuoğlu isimli öğrencinin “Mustafa Kemal Seslense” adlı şiirin okunması ile Atatürk ile ilgili sinevizyon gösterileri izleyenlere sunuldu.

Zeynep Keklik ve Hilal Cıbır öğrencilerin Yabancı Devlet Adamlarının Sözleri ile sunumu yapılan program Atatürk’ün sevdiği “Çanakkale”, “Çökertme”, “Fikrimin İnce Gülü” ve “Atabarı” türkülerinin seslendirilmesi ile son buldu.



4637 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın